U denkt waarschijnlijk zelden diep na over ogenschijnlijk eenvoudige dingen als een brievenbus. Toch komt er meer bij kijken dan u misschien aanvankelijk denkt. Wist u bijvoorbeeld dat er wettelijke regels zijn voor de brievenbus? Zo mag u geen wandbrievenbus plaatsen bij een loopafstand van onder de 10 meter tussen de woning en de openbare weg.

Soorten en eisen
Brievenbussen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in een scala van kleuren, formaten en materialen. Er zijn wandbrievenbussen, staande brievenbussen, pakketbrievenbussen, kortom, voor ieder wat wils. Dus waar moet u op letten bij uw keuze?

Verschillende materialen
Een buitenbus moet bestendig  zijn tegen alle weersinvloeden indien die niet overkapt wordt. Hangt de nieuwe brievenbus tegen de gevel, beschut tegen het ergste, dan kunt u de materiaalkeuze daarop aanpassen.

RVS:              
Roestvast staal is een combinatie van ijzer met o.a. chroom bestand tegen alle weersinvloeden. RVS kan gegraveerd worden.

Kunststof:      
Kunststof is een lichter en doorgaans goedkoper materiaal, prima als vervanging voor metaal. Bovendien is het is antiroest.  

Staal:
Kaal staal bestaat voornamelijk uit koolstof en ijzer en roest in langdurig contact met water en zuurstof, maar eenmaal bewerkt met een beschermlaag kan het lang meegaan. Net als RVS en aluminium is staal een traanplaat soort. Het is een sterk en hard metaal ook geschikt voor andere decoratieve doeleinden.

Hout:
Hout is een veelzijdig en duurzaam natuurproduct dat met de juiste bewerking lang goed blijft. Indien onbewerkt, oogt het snel grijs door water en zon of kan het zelfs gaan rotten. 

Koper:
Een zeer duurzaam en mooi materiaal dat al sinds de oudheid wordt gebruikt voor het verschillende toepassingen. Koper geleidt warmte makkelijk en is daarom misschien minder prettig om  op te hangen in de brandende zon.

Post
Het soort post dat u ontvangt kan de doorslaggevende factor zijn in de brievenbus keuze. Gewone Nederlandse brievenbuspost heeft een maximumformaat van 38 x 26,5 x 3,2 cm. Losse kaarten 23,5 x 16,2 cm. Houd rekening met het soort post dat u normaliter ontvangt. Ontvangt u vaak pakketten? Overweeg dan een maatje groter.

Uiterlijk
Natuurlijk begrijpen wij dat het oog ook wat wil. De brievenbus is immers het visitekaartje van het huis. Vraagt u zich af: Past de stijl van de brievenbus bij de stijl van mijn huis of kantoor? Wil ik een opmerkelijk pronkstuk of weinig opvallend? Stoer en robuust of zacht en elegant? Klassiek of modern? Bedenkt u zich ook dat materiaal keuze de look beïnvloed.

<< Terug naar de visuele versie

Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)