De wereld wordt steeds technologischer, tegenwoordig hebben we tientallen manieren om met elkaar te communiceren. E-mail, sms, WhatsApp, telefoneren, Skypen, instant messagen op Facebook en nog veel meer. Met de groei van technologische communicatiemiddelen is de wereld van poststukken drastisch aan het dalen. In 2016 is PostNL al bezig geweest met het verwijderen van tienduizenden postbussen en honderden postkantoren door heel Nederland.
Vroeger werd post gezien als een stukje gemak, als je iets wou doorgeven aan je tante in Duitsland. Dan zou je de telefoon moeten pakken, het goede nummer invoeren en hopen dat ze thuis is om op te nemen. Wat vaak niet het geval was, waardoor je heel moeilijk kon communiceren met mensen die ver weg woonde. Met een stukje post hoefde je namelijk alleen maar een stukje tekst te schrijven met de boodschap die je wou doorgeven, in een envelop doen en daarna in de brievenbus te stoppen. En je wist zeker dat je bericht aan zal komen, het duurde misschien een paar weken totdat je een respons had maar je kon ervan uit gaan dat je post werd doorgegeven.

De reden dat we het nu niet meer als een stukje gemak zien, is omdat we een stuk technologischer zijn geworden. Als we nu bericht willen doorgeven aan onze tante in Duitsland, hoef ik me telefoon maar te pakken, what’s app of Facebook te openen en binnen secondes heeft ze het bericht. Dit maakt ons lui, waardoor we post niet meer zien als een stukje gemak.

Maar wees niet getreurd! Wij van brievenbus-zaak.nl geloven dat de post nooit helemaal zou gaan verdwijnen. We geloven dat er altijd nog vraag is naar documenten, contracten, verdragen, nieuwsbrieven te versturen met post. Particuliere post zal misschien langzaam verdwijnen, maar zakelijke post zal uiteraard blijven.

    12-02-2018 00:00