Oké, niet alle brievenbussen. Maar wel die van PostNL. Ze willen namelijk 10.000 van de 19.000 brievenbussen die er op dit moment staan verwijderen, dit in het kader van bezuinigingen. PostNL zegt dat de brievenbussen te weinig gebruikt worden en dat als de helft van de huidige oranje bakken blijven staan dit ook genoeg dekking geeft. PostNL zegt uitvoerig overleg gehad te hebben met de gemeenten en belangenorganisaties die kwetsbare groepen vertegenwoordigen, aldus een woordvoerder van het postbedrijf. De brievenbussen blijven wel voor iedereen bereikbaar er worden dan ook geen bussen verwijderd die staan bij verzorgingstehuizen en verlaagde bussen voor rolstoelers zullen ook blijven. In de toekomst zal het wel een stuk verder lopen worden voor de meeste mensen.
 
Het Nederlandse postbedrijf zal beginnen met de verwijdering van brievenbussen in de provincie Flevoland en in Noord-Holland. Daarna zullen ze de overige provincies afgaan. Het is nog niet bekend waar en wanneer de brievenbussen verwijderd zullen worden.
 
Veel mensen zijn niet blij met deze maatregel omdat het zo moeilijker gemaakt wordt om brieven te sturen, de afstand die nu tussen sommige brievenbussen zit is voor veel mensen te groot. In Groningen heeft de rechter onlangs bepaald dat de verwijderde brievenbus teruggeplaatst moet worden omdat de afstand te groot was voor bewoners. Aan de hand van deze uitspraak zegt PostNL opnieuw te gaan kijken naar de door hun verwijderde brievenbussen en zal ze deze terugplaatsen waar dat nodig blijkt. Echter wil het bedrijf geen aantallen geven en geeft zichzelf nog dit en komend jaar om te kijken wat de volgende stap is. De reden dat de bussen zijn en worden verwijderd is nog steeds omdat het te duur voor het bedrijf is om al deze bussen te onderhouden en te legen, er moet volgens PostNL dus wat veranderen.

    18-09-2017 00:00