Iedereen heeft er vast wel een thuis staan voor de deur of zelfs in de deur, een brievenbus. Een brievenbus is een kastje met een kleine opening aan de bovenkant, hier kunnen brieven en andere kleine voorwerpen in gedaan worden. Meestal is een brievenbus gesloten met een slot zodat andere mensen niet bij je post kunnen komen. Er zijn verschillende soorten brievenbussen en daar gaan we het vandaag over hebben.

Soorten brievenbussen

Er zijn meerdere soorten brievenbussen, zo heb je een standaard brievenbus die denk ik iedereen wel voor zijn huis heeft. Je hebt ook brievenbussen aan de kant van de weg of bij openbare plekken, deze brievenbussen zijn van het wel bekende bedrijf Post NL. Zij hebben op dit moment ongeveer 20.000 brievenbussen. Deze herken je ook heel eenvoudig vanwege de kleuren, namelijk rood en oranje. Verder heb je nog een heel ruim assortiment van brievenbussen, iedereen heeft een andere smaak en dus ook een andere brievenbus.

Elke dag worden deze brievenbussen standaard geleegd, dit gebeurt meestal in de avond.
Sinds kort hebben ze plekken waar je de post in doet verkleint, dit omdat er anders vuurwerk of andere producten in wordt gegooid, dit is dus gedaan om vandalisme te voorkomen. Tegenwoordig hebben mensen meestal geen brievenbus meer maar een gat in de deur, dit omdat dat eigenlijk net zo makkelijk is. Zo ontvang je de post dus direct in huis en niet eerst in de brievenbus. In flats is dit weer heel anders, daar heb je bij de ingang alle brievenbussen van de bewoners, gewoon naast elkaar. Dit omdat dan de eventuele bezorgen niet alle trappen op hoeft te gaan. Bij Post NL werken heel veel mensen, die elke dag voor iedereen alles uitzoeken, die alle post wat binnen komt gaan sorteren en daarna weer bezorgen bij jullie aan de deur.

    20-06-2017 00:00