Volgens de politie kijken inbrekers waar ze kunnen toeslaan via brievenbussen. De politie kwam hier achter doordat ze nadat ze een inbreker hadden gepakt en zijn telefoon doorzochten. De politie kwam op zijn mobiel namelijk allemaal foto’s tegen van foto’s van vloeren die werden genomen door brievenbussen van mensen. Nu zul je misschien wel denken wat moet een inbreker met foto’s van vloeren. Nou hierdoor bepalen inbrekers hun slachtoffers.

Brievenbussen handig voor inbrekers

Inbrekers gaan opzoek naar huizen waar mensen al een tijd niet komen. Bijvoorbeeld als mensen op vakantie zijn. Dit zoeken inbrekers uit doormiddel van foto’s maken door de brievenbussen van mensen. Zo kijken ze hoeveel post er op der vloer ligt. Ligt er weinig post dan zijn ze waarschijnlijk nog thuis. Ligt er een hele stapel post dan zijn de bewoners waarschijnlijk op vakantie en daar slaan de inbrekers dan toe. Zo bepalen ze dus hun slachtoffers. Brievenbussen zijn dus eigenlijk heel handig voor inbrekers. Zo weten ze namelijk precies waar ze ongestoord kunnen inbreken. Het lijkt misschien raar maar het is wel heel slim van de inbrekers.

Voorkom inbrekers in je huis

Natuurlijk kun je wel voorkomen dat de inbrekers bij jou inbreken. Zo kun je een brievenbus kopen die aan de weg staat of naast je deur hangt in plaats van een brievenbus die in je deur zit, maar dan kunnen ze daar natuurlijk ook in kijken. Je kan het beste natuurlijk je aardige buurvrouw of een familielid vragen je post weg te halen. Zodat als een inbreker langs komt niks op de mat ziet liggen en zo door gaat naar het volgende huis. Ook kun je een ip camera kopen zodat je kunt zien wie er inbreekt bij je thuis en zo naar de politie kan gaan met bewijs. Zo zijn er genoeg mogelijkheden tegen inbrekers.

    17-10-2016 00:00