Een brievenbus is een bus waar je brieven en kleine pakketjes in stopt. Iedereen kent het maar zo vanzelfsprekend is het natuurlijk ook niet, want hoe kwam iemand eigenlijk op het idee dat mensen een brievenbus nodig hadden. Ik weet het eerlijk gezegd ook niet en ik ga het ook niet allemaal vertellen, wat ik wel ga vertellen is wat voor soort brievenbussen je hebt.

Wandbrievenbussen

De meeste bekende soort is de wandbrievenbus, bij rijtjes huizen flatjes enzovoort hoort bij elke voordeur een wandbrievenbus. De merken van de wandbrievenbussen zijn natuurlijk ook verschillend, je hebt in de wandbrievenbussen immers geen monopolie dus dat betekent dat je verschillende merken wandbrievenbussen hebt. Een paar hiervan zijn Allux, Elro, Rottner en Stoer!. Als we ons hier even op verdiepen is de Rottner Tresor Como RVS brievenbus een veel voorkomende wandbrievenbus. Een wat excentrieker exemplaar is de Stoer! Cortenstaal brievenbus, het materiaal heeft veel weg van hout en het exemplaar is zeer zorgvuldig afgewerkt.

Staande brievenbussen

Deze variant zie je vaak in films en dan met name met zo`n vlaggetje erop. Een voorbeeld ervan is de Rottner Tresor U.S. Mailbox. Je kent het beeld denk ik wel een krantenjongen die alle kranten naast de mooie brievenbussen gooit. Net zoals bij de wandbrievenbussen is er geen monopolie qua merken, overigens heb je wel dezelfde soorten merken zoals het eerdergenoemde merk Rottner en ook de Allux heeft beide soorten brievenbussen tot zijn beschikking. Echter is er ook een merk wat ik nog niet had vernoemd en dat is de DeRaat. Om hier een voorbeeld van te nemen, de US Mailbox deze is in veel verschillende kleuren te verkrijgen dus er is genoeg keuze.

Pakketbrievenbussen

Hierover is niet zo heel veel interessants te melden, want het spreekt natuurlijk al voor zich. Een pakketbrievenbus gebruik je om pakketjes mee af te leveren. De grootste aanbieder van pakketbrievenbussen is Allux, een voorbeeld van een mooie pakketbrievenbus is de Allux 500 Ruko.

Favoriet

De Rottner Tresor Imula is een van de meest voorkomende wandbrievenbussen. Bij de staande brievenbussen is de eerder vernoemde US Mailbox de meest voorkomende soort.

    18-12-2015 00:00