Wie wel eens vaker een Amerikaanse film heeft gezien weet ongetwijfeld hoe de kranten in het machtige land van Obama bezorgd worden. Oke, de huizen staan er vaak iets verder uit elkaar dan in ons kleine volgebouwde kikkerlandje maar het is niet erg netjes. Voor de mensen die het niet weten, daar slingeren de paperboys bij elke huis een krant de voortuin in. Hoe dit gaat als het regent dat is mij ook een raadsel want de zon schijnt altijd in Hollywood.

Brievenbus met apart krantenvak

In Nederland hebben wij in ieder geval een redelijk geordende verspreiding van zowel folders als kranten. Wilt u geen folders en/of nieuwskrant door de brievenbus dan is dit gemakkelijk te voorkomen met een ja/nee of nee/nee sticker op de brievenbus. Veel mensen hoeven hun brievenbus namelijk niet vol te hebben met reclame. Als een brievenbus niet al te groot is dan zit deze dan wel erg snel helemaal vol. De meeste landelijke kranten in Nederland zijn gelukkig wat in formaat gekrompen. Zelf vond ik het ook niet te doen om een krant te lezen die de halve eettafel in beslag nam. Ook als deze in de brievenbus zat dan was deze gelijk heelmaal vol. Daar heeft het merk Rottner slim op ingespeeld door brievenbussen te produceren met een krantenvak eronder. Ook hebben ze lossen krantenvakken welke onder de huidige brievenbus gemonteerd kan worden. Zo kan de rest van de post er ook nog bij.

Bekijk de postvanger

Huizen met een gat in de muur of deur als brievenbus hebben dit probleem trouwens helemaal niet. Hier valt alle post netjes op de deurmat. Zelfs na een vakantie van een maand zal hier nog post doorheen kunnen. Post op de deurmat is alleen niet zo handig voor mensen die slecht kunnen bukken. Het merk Nauta heeft hier een oplossing voor welke ook nog inbraakpreventief werkt. Een postvanger die aan de gleuf in de deur wordt bevestigd vangt alle post op. Daarnaast is het met deze postvanger niet meer mogelijk om een voordeur ‘ouderwets’ op te hengelen. Als een voordeur niet op slot staat dan is het voor een beetje boef een fluitje van een cent om die open te krijgen. Met zo’n postvanger is die niet meer mogelijk omdat zijn ‘gereedschap’ dan in de zak terecht komt en niet om de deurklink heen kan. Genoeg redenen om aan een andere brievenbus of brievenbustoevoeging te denken als u niet tevreden bent over uw huidige. 

    28-08-2013 00:00